השחקנים המרכזיים בשוק הנדל"ן הישראלי מתבוננים בקורות את הענף בחצי שנה האחרונה ולמרות חוסר הודאות השורר סביבם הם מפגינים אופטימיות שאין להתעלם ממנה. למרות הנסיגה הזמנית שחוו בעמודת המכירות בחודשים מרץ אפריל, שוק הדיור מסמן אף בתקופה .זו עלייה של כ 0.4% במחירים.
נוסף לכך, מדווחות החברות המובילות בתעשייה המקומית על התאוששות מרשימה במספר יחידות הדיור הנמכרות ומכריזות שבדומה, להתנהלות בשנים האחרונות אנו עדים לשוק שכל כולו שייך למוכרים. הממשיכים ליהנות מתשואה מרשימה על השקעתם? מה, אם כן, תרם להתאוששות המהירה של השוק המקומי?
המשקיעים חוזרים למשחק
שר האוצר הקודם, משה כחלון, ביקש להרחיק את המשקיעים מן השוק. וטען כי מעורבותם היא נדבך משמעותי בעליית המחירים.
הוא העלה את מס הרכישה ל ל 8% מסך הרכישה ותרם ליציאה של חלק, ניכר מהם ממעגל ההשקעה המקומי. שר האוצר הנוכחי, ישראל כץ, רואה את הדברים אחרת והוריד את המיסוי בחזרה ל0.5%.
המשקיעים הזרים והמקומיים, שנטו להמשיך ולהשקיע גם בתקופה בה מס הרכישה היה גבוה יותר, מעודדים מן המהלך וחוזרים לתור ביתר שאת אחר הזדמנויות השקעה חדשות בזירה מקומית החווה תנופת. בנייה ופיתוח.
הביקוש הקשיח לנדל"ן למגורים מתעצם
נכון לכתיבת שורות אלו נחשבת ישראל למדינה בעלת קצב הדבקה גבוה בנגיף הקורונה. למרות זאת, ניכר כי אחוזי התמותה הנמוכים בישראל מעידים על יציבותה של המערכת ויכולתה להתמודד עם הנגיף לאורך כל זמן שיידרש. ברקע, יהודים רבים באירופה ובארה"ב מביעים. עניין גובר והולך במעבר לישראל.
הם מביעים שביעות רצון מהאופן בו מתמודד השוק המקומי עם המשבר ובמקביל, מביעים חשש מגילויי אנטישמיות מתגברים עקב המשבר הכלכלי החמור.
ע"פ הסוכנות היהודית מתקיים צפי להגעתם של כרבע מיליון עולים ב 5 שנים הקרובות. תחזית זו, בנוסף לנתונים הדמוגרפיים המצוינים שמציגה ישראל, עתידה לשמור על ביקוש קשיח למגורים ומייצרת תחזית אופטימית בכל הנוגע לאיתנותו של שוק הנדל"ן למגורים בארץ הקודש.
בחירה ביעד איכותי למגורים
ישראל של היום נחשבת לאחת המדינות המשגשגות בעולם. שוק העבודה המקומי נחשב לאיתן גם בימי קורונה ומציע הזדמנויות תעסוקה מגוונות שאינן נעלמות מעינם של משפחות רבות המבקשות לקבוע את מגוריהן בישראל.